Ludo werd geboren op 6 mei 1967 te Hoogerheide en is een Nederlandse biljarter, die gespecialiseerd is in het driebanden. Hij is getrouwd met Lilian en heeft een zoon, Laurens. Qua karakter is Ludo te typeren als serieus, gedreven, rustig en bescheiden. Maar tijdens wedstrijden volgens eigen zeggen té zelfkritisch. En daardoor soms een tikkeltje té heetgebakerd in zichzelf. Een vakman op de bouw en een vakman aan de biljarttafel, zonder poespas. Een authentieke man met een prachtig, boeiend levensverhaal waar vele anderen een voorbeeld aan kunnen nemen. Als bouwvakker en heeft zijn eigen, mooie woning gebouwd in Hoogerheide.

Mét uiteraard trainingsmogelijkheid aan huis: zijn eigen etablissement, De Kleine Komedie.

Ludo begon zijn carrière als libre-speler en ging al vrij jeugdig over op het driebanden waar hij in 1992 mee stopte om zich volledig te richten op het klassieke ankerkader.  In 2014 pakte de West-Brabander, na een pauze van ruim 20 jaar, het driebanden weer op. De eerste jaren daarvan speelde hij in teamverband in de nationale eerste en tweede divisie. In 2019 behaalde hij de kwartfinales op het Grand Prix toernooi driebanden in Rosmalen en sinds 2020 komt hij uit in de Nederlandse eredivisie driebanden teams voor het Sprundelse Aartsbouw. Ludo leeft voor zijn sport en traint minimaal 20 uur per week. Hij heeft de bijzondere gave om de drie ballen op tafel te vertalen in mogelijke patronen en lijnen, waarna hij deze erg snel in zijn brein weet om te zetten naar de juiste stoot.

Onlangs behaalde hij zijn beste prestatie door het behalen van de eerste plaats op het Nederlands kampioenschap driebanden in Berlicum. Een prachtige titel die aantoont dat de kwaliteiten van Kools gelijkwaardig zijn aan die van de Nederlandse profbiljarters. Dat dat nu bekroond en aangetoond is door de nederlandse titel is voor de bescheiden Ludo nog even wennen...

Palmares

1e plaats kader 38/2 1986

1e plaats kader 57/2 2011

1e plaats driebanden hoofdklasse 2015

2e plaats driebanden excellentklasse 2016

2e plaats driebanden hoofdsklasse 2020

1e plaats driebanden Jumbo Masters Nederlands Kampioenschap 2021